seindah memori

seindah memori

Tuesday, May 22, 2012

Kuasa ALLAH,,,

 agak terkejut membaca cerita dari yatt walaupon benda2 cam nih dah terbaca dlm buku-buku agama tapi bila orang kita kenal (walaupon dia seorang artis) mendapat hidayah ALLAH dan diri sendiri seolah-olah melihat azab ke atas wanita-wanita yang tidak menutup aurat,, sedikit terkelu,, begitu besar kuasa ALLAH,, subhanallah,,  cerita Yatt yang aku copt paste dari satu blog hiburan,, :

Pelakon Yatt Hamzah terkejut apabila kepalanya melekat lebih setengah jam pada sejadah ketika dia melakukan solat taubat baru-baru ini. Dalam sujud yang lama itu, Yatt berkata, dia nampak jelas setiap wanita mendedahkan aurat dipanggang api neraka yang amat dahsyat.
“Yatt menangis sambil menggigil ketakutan menyaksikan azab yang diterima wanita tidak menutup aurat.”
Sebelum itu dia bersama rakan menghadiri usrah pada 5 April lalu. Usrah itu berjaya menimbulkan keinsafan dirinya kerana sering mangabaikan solat selain mendedahkan aurat semata-mata mengejar glamour sebagai artis popular.
“Setiba di rumah pada petang itu Yatt terus buat solat taubat.”
Peliknya, kata Yatt, ketika dia melakukan sujud terakhir kepalanya tidak dapat diangkat. Mau tak mau, kata Yatt lagi, dia terus sujud memohon keampunan Allah sambil menangis.
Dalam sujud yang panjang itulah Yatt nampak jelas wanita yang mendedahkan aurat diseksa Allah di neraka. Tangisan Yatt makin kuat melihat gambaran neraka yang amat mengerikan itu.
“Yatt nampak semua wanita itu digantung rambutnya pada api neraka.”
“Semua wanita itu meraung minta Allah kembalikan mereka ke dunia untuk bertaubat dan memakai tudung.”
Malam itu kata Yatt dia tertidur di atas sejadah yang dibaluti telekung hingga ke subuh.

subhanaallah,,,,, sama2 lah kita renungkan dan jadikan iktibar,,

JEMARI QHALBU: bersalaman dgn yang bukan muhrim, kita perlu jaga batasannya,, bila mereka nak bersalam,cuba  menolak dengan cara baik,, :))

No comments:

Post a Comment